2020. július 30., 16:15

Megtagadták a vallomástételt a strómanok állítólagos gyilkosai

Megtagadta a vallomástételt a Speciális Büntetőbíróság előtt a strómanok meggyilkolásával vádolt A. László és Sz. Roland.

A. László és Sz. Roland
Fotó: TASR

Kijelentették, nem beszélnek az újságírók jelenlétében, és csak azután hajlandók vallomást tenni, miután a bíróság meghallgatta Bugár György és Nagy Zsolt tanút, akiket a Sátor-banda tagjaként elkövetett gyilkosságokért már elítéltek.

A bíróság szeptember 3-ra napolta el a tárgyalást, decemberig további tárgyalások lesznek az ügyben.

Szeptemberben a Sátor-banda több tagját is kihallgatja a szenátus, köztük Bugár Györgyöt, Nagy Zsoltot és Kádár Krisztiánt. Bohdan Čeľovský ügyész több mint 20 tanú meghallgatását tervezi a tárgyalás során, közülük legalább öten a Sátor-banda tagjai voltak.

Már szerdán (július 29.), a főtárgyalás során panaszkodtak vádlottak a média jelenléte miatt. Azt állítják, a sajtóban megjelenő információk alapján a tanúk kiigazíthatják vagy módosíthatják a vallomásukat.

A vádlottak ügyvédei a nyilvánosság kizárását követelték, amit Pamela Záleská, a szenátus elnöke megtagadott. Emlékeztetett, hogy a tanúk eskü alatt vallanak, és ha hazudnak, hamis tanúzásért elítélhetik őket. Ezt csütörtökön, A. László vádlott hasonló kérése után is megismételte.

A. László azt mondta, csak akkor akar vallomást tenni, miután a bíróság meghallgatta Bugárt és Nagyot, az ügyben tanúskodó két férfi többrendbeli gyilkosság miatt tölti börtönbüntetését, és úgy döntöttek, együttműködnek a rendőrséggel.

Bugár és Nagy a gyilkosságok végrehajtóiról és azok állítólagos megrendelőiről, D. Ferencről, Alsóhatár polgármesteréről és fiáról is beszélt.

Apát és fiát hatrendbeli gyilkossággal – köztük egy gyilkosság előkészítésével - és csalással vádolják, a polgármester a vád szerint a Sátor féle bűnszervezet tagjaként is bűncselekményeket követett el, A. László pedig pervitínnel kereskedett.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.