cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2024. január 31., 18:16

Megszűnik az ellenőrzés a cseh-szlovák határon

Február 2-ától megszűnik az ellenőrzés jelenlegi formája a cseh-szlovák határon, ezentúl csak szúrópróbaszerű ellenőrzés lesz – határozott szerdán a cseh kormány.

Csehország
Fotó: TASR

Vít Rakušan belügyminiszter azzal érvelt, hogy kevés személyt vettek őrizetbe az utóbbi időben, és magasak az ellenőrzés költségei – tájékoztatott a TASR prágai tudósítója.

A jelenlegi formájában megszűnik az ellenőrzés, már csak szúrópróbaszerű lesz

– mondta a cseh kabinet ülését követően Petr Fiala kormányfő.

Az ellenőrzések eltörléséről már a kormány ülése előtt nyilatkozott a belügyminiszter a cseh közszolgálati rádiónak, elmondta, hogy csak januárban több mint 30 millió koronára (1,2 millió euró) rúgtak a költségek.

Martin Vondrášek rendőrfőkapitány szerint egy műszakban már csak 88 rendőrt vetnek be a határon, eredetileg több mint 140 volt a számuk.

Csehország október 4-én vezette be a szlovák határ ellenőrzését, majd négyszer meghosszabbította, a lengyel és az osztrák kormány hasonló intézkedéseire hivatkozva.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.