cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2023. augusztus 30., 15:44

Megpróbálták ellehetetleníteni a felvidéki magyarság érdekvédelmével foglalkozó mennyiterek.sk honlap működését

Kedden éjjel internetes támadás érte a kisebbségi érdekvédelemmel foglalkozó Pro Civis által létrehozott mennyiterek.sk honlapot.

pro civis
Őry Péter
Fotó: Somogyi Szilárd

A magyar közösség számára diszkriminatív szlovákiai településtámogatási rendszer visszáságait bemutató honlapot egy úgy nevezett DDoS-támadással próbálták meg elérhetetlenné tenni – mondta el Őry Péter, a társulás elnöke.

Az ilyen túlterheléses támadások lényege, hogy a felhasználók ne tudják elérni a számukra fontos információkat, a támadás hatására a rendszer ugyanis lelassul, súlyosabb esetben akár össze is omlik.

A honlap elleni támadásra a mennyiterek.sk egyik látogatója hívta fel a PT munkatársainak figyelmét, akik azonnal riasztották a társulás informatikusát. A támadóknak végül nem sikerült elérhetetlenné tenni az egész oldalt, de egyes aloldalak néhány órára elérhetetlenné váltak. A támadásra azt követően került sor, hogy a Szövetség párt közösségi oldalán osztotta meg a Pro Civis egyik kutatását, amelyben bemutatják, mekkora gazdasági hátrányt kénytelenek elszenvedni a jellemzően síkvidéken fekvő magyar települések az állami adóbevételek önkormányzatoknak szánt visszaosztásánál jelentős szerepet játszó magassági kvóták miatt.

A honlap működése szerda délelőtt teljesen helyreállt.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.