2021. november 3., 19:38

Megpróbálják leváltani Krajniakot

Szerdán késő délután vette kezdetét az a rendkívüli parlamenti ülés, amelynek célja Milan Krajniak (Sme rodina) munkaügyi miniszter leváltása.

Milan Krajniak
Fotó: TASR

A tárcavezető ellen ellenzéki képviselők nyújtottak be bizalmatlansági indítványt. A plénum megszavazta, hogy 19 óra után is folytatódjon az ülés, a bizalmatlansági indítvány megvitatásának lezárásáig.

A szavazásra a rendes, 48. ülésen kerítenek sort, amelyet a rendkívüli ülés miatt megszakítottak.

Az ellenzéki képviselők azt vetik a miniszter szemére, hogy állami forrásból állítólag több millió euró összegű ún. pandémiatámogatást utaltak át offshore cégek számlájára. Emellett keveslik a munkáltatóknak, alkalmazottaknak és egyéni vállalkozóknak fizetett "elsősegély" összegét. Kifogásolják a szociális intézkedések eltörlését is.

Milan Krajniak munka-, szociális és családügyi miniszter döntő mértékben felelős azért, hogy a jelenlegi kormánykoalíció szisztematikusan leépíti a szociális állam alappilléreit Szlovákiában"

 - olvasható az indítvány indoklásában.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.