2021. december 2., 20:08

Megoldásokat kér a járvány okozta problémákra Hegertől az államfő

Zuzana Čaputová köztársasági elnök arra kérte Eduard Heger (OĽANO) miniszterelnököt, vállalja a felelősséget és foglalkozzon azokkal a problémákkal, amelyek a járványhelyzet rossz kezelése miatt álltak elő, valamint dolgozzon a reformok elfogadása körüli káosz megoldásán. Ezt a miniszterelnökkel való csütörtöki találkozó után mondta az államfő az elnöki palotában.

Elnöki palota - Pozsony
Fotó: Katona Tamás

„Mindannyian látjuk, hogy a kormány szinte egyetlen intézkedést sem képes elfogadni anélkül, hogy abból ne kerekedjen kormánykoalíciós válság és ne fenyegessen a kormány szétesése.

A kormány nem képes időben és olyan formában elfogadni az óvintézkedéseket, ahogy azt a szakértők javasolják. A koalíciós partnerek egymást gáncsolják el, aminek az egész ország látja kárát. Illúzió abban hinni, hogy az emberek elfogadják az intézkedéseket, amikor azokat maguk a kormány tagjai kérdőjelezik meg”

- jelentette ki Čaputová.

Az államfő arra is rámutatott, hogy Szlovákia már második hete világelső a fertőzések lakosságarányos számában. Még mindig nem fogadták el az állami költségvetést, az egészségügyi dolgozók bérének emelése pedig további módosításokhoz kötődik.

Válságban vagyunk, ezért annál inkább szükség lenne erős vezetőre. Emberéletekről és az ország sorsáról van szó, ez pedig most minden mást háttérbe szorít”

 - zárta az államfő.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!