2021. október 11., 16:52

Megkezdi a vádalkuról szóló egyeztetést az egyik korrupcióval gyanúsított bírónő

A Speciális Ügyészi Hivatal (ÚŠP) kezdeményezte a büntetőjogi egyezség megkötését Miriam R. volt bírónővel – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Jana Tökölyová, a Főügyészség (GP) szóvivője. A vádalku kezdeményezéséről az Aktuality.sk számolt be, Miriam R.-t tavaly vették őrizetbe a Vihar fedőnevű akció során.

Miriam R.
Fotó: TASR/AP
Miriam R. a sajtó gyűrűjében.

Miram R. ügyével külön eljárás keretében foglalkoznak. „Ebben az ügyben a nyomozók lezárták a vizsgálatot, az ÚŠP pedig javaslatot tett a büntetőjogi egyezségről szóló egyeztetés lefolytatására. Az akta áttanulmányozása után dönt az ügyész a folytatásról” - tette hozzá a szóvivő.

Thökölyová azt is elmondta, a Vihar és a Szélvihar fedőnevű akcióval kapcsolatban tovább folyik a nyomozás, ezekről nem nyilatkozik az ÚŠP.

Miriam R. neve többször szerepelt Marian K. nyilvánosságra került titkos üzenetváltásaiban, 2019 novemberében lemondott bírói tisztségéről. A Technopol Servis tulajdonosváltásával kapcsolatban hozott döntése miatt folyik ellene eljárás. Tavaly márciusban tartóztatták le 12 másik bíróval együtt a Vihar akció során.

Megosztás
Címkék