lapajánló
Patrióták, fizetett felforgatók és a szuverenista baloldali
Magyar7 - 28. száma
2021. január 1., 16:07

Megkésett karácsonyi ajándék! Óránként 7 eurós pluszpénz kapnak a covidosztályon dolgozók

Január 1-től minden ledolgozott óra után 7 euró jutalék jár azoknak az egészségügyi dolgozóknak, akik koronavírusos betegekről gondoskodnak. Ezt a pluszpénzt egészen addig fizetik ki, amíg az összes kórházban kezelt betegek száma nem csökken 1000 alá.

koronavírus Szlovákia
Fotó: TASR

A jó hírt, szokása szerint, Igor Matovič a közösségi oldalán közölte, miután megegyezett Marek Krajčí egészségügyi miniszterrel.

A jutalékot minden covidosztályon dolgozó, tehát az orvosok, a nővérek, az ápolók és a takarítók is megkapják. Eddig a kórházak nagyjából 0,70 eurós plusz juttatást fizettek ki ezen osztályok dolgozóinak, hangsúlyozta a kormányfő.

Miért? Mert most senki sem érdemli meg jobban mindennemű támogatásunkat, mint ezeknek a mostani napoknak a hősei. Naponta halnak meg kezeik alatt könnyelműségünk és önzésünknek áldozatai… és ők a totális kimerülés ellenére az egészségért és az életekért harcolnak”

– tette hozzá Matovič.

A kormányfő köszönetet mondott koronavírusos betegeket kezelő osztályok dolgozóinak. Nem felejtve hozzátenni, a legtöbbet azzal segítünk nekik, ha betartjuk az összes korlátozást.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.