2022. május 17., 15:05

Mégis október 29-én lesznek az önkormányzati választások

A törvénymódosítás ellenére mégis október 29-én lesznek az önkormányzati választások – jelentette be Boris Kollár házelnök. A választások időpontját a napokban fogja kihirdetni. 

Boris Kollár
Fotó: TASR

Korábban arról esett szó, hogy a választásokat október 22-ére hozzák előre. Október 29. ugyanis közel esik mindenszentekhez. Ilyenkor sok ember kel útra távoli településekre, temetőlátogatás céljából. A képviselők azért szerették volna előbbre hozni a dátumot, hogy a választásokon ne legyen alacsony a részvétel.

Kollár most megváltoztatta véleményét, és azt állítja, a mindenszentek sok választót vonzhat a választási urnákhoz.

"Ha ezt összekapcsoljuk, az emberek érdekeltek lesznek, hogy hazautazzanak, és válasszanak is" – mondta a házelnök. Véleménye szerint erről a koalíciós partnerei győzték még.

A korábbi szabályozás szerint a választásokat az aktuális választási időszak utolsó 14 napjában lehetett tartani. Ezt módosították most úgy, hogy az utolsó 21 napban lehessen. Úgy látszik, feleslegesen. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.