Megint Kollárék! Koalíciós tanács összehívását kezdeményezi a Sme rodina Mikulec miatt

2021. július 25., 13:50
ma7 | TASR

"Komoly kifogásai" vannak a Sme rodina pártnak Roman Mikulec belügyminiszter és Peter Kovařík országos rendőrfőkapitány személyével kapcsolatban. Kollárék ezért egy rendkívüli koalíciós ülés összehívását kezdeményezik, melynek egyetlen pontja lenne, a Sme rodina ugyanis szeretné tisztázni a Mikuleccel és Kovaříkkal kapcsolatban felmerült kérdéseket.

Fotó: TASR

Milan Krajniak a kormány Sme rodinás munkaügyi minisztere vasárnap dél körül közölte, pártjának "komoly kifogásai" vannak Mikulec és Kovařík személyével kapcsolatban. Krajniak szerint ezek olyan problémák, melyeket többé "nem lehet a szőnyeg alá seperni". 

Peter Pčolinský, az éppen Mikulecék által félreállított egykori SIS-vezér, Vladimír Pčolinský testvére, a párt frakcióvezetője egyenes úgy nyilatkozott, mind Mikulecnek, mind Kovaříknak le kellene mondania. 

"Elképzelni sem tudom, hogy ez a koalíció, amelyet azért választottak meg, hogy visszaállítsa a jogállamot Szlovákiában, ilyen módon járjon el, hogy hirtelen szőnyeg alá söpri a dolgokat. (...) Az ellenzék az arcunkba nevet, hogy valaki már megint nem tudja kezelni a dolgokat a belügyminisztériumban." - közölte Krajniak. A tárcavezető leszögezte, nem gondolja, hogy Mikulec belügyminiszter tevőleges részt vállalt volna a nyomozati munka befolyásolásában, ugyanakkor az már hónapok óta folyhatott a belügyminisztérium felügyelete alá tartozó hatóságoknál, s a belügyminiszter nem járt a végére ezeknek az ügyeknek.

Kövesse facebook oldalunkat is!