2021. szeptember 11., 12:39

Megint garázdálkodnak a telefonos csalók

Az utóbbi napokban több figyelmeztetés is megjelent, hogy a Galántai és a Nyitrai járásban újra garázdálkodnak a telefonos csalók. A galántai járási rendőrség figyelmeztető közleményét is kiadott ez ügyben.

telefon
Fotó: TASR
A kép illusztráció

Eszerint az ismétlődő csalások elkövetője egy Juhos vagy Juhasz nevű rendőrnek adja ki magát, és telefonon arra figyelmezteti az idősebb embereket, hogy a számlán lévő pénzük veszélyben van, ezért azt át kell utalniuk egy „biztonságos számlára". Az álrendőr azt mondja az áldozatainak, hogy hívni fogja őket egy illetékes banki személy (például a bankigazgató), aki megadja nekik a számlaszámot, amelyre a pénzt át kell utalniuk.

A rendőrség felhívja a figyelmet arra, hogy ezekben az esetekben újabb csalási kísérletről van szó, amellyel a csalók elsősorban az idősebb embereket akarják megfosztani a megtakarításaiktól. A telefonhívások általában titkos számról vagy csehországi előtagú telefonszámról érkeznek.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.