lapajánló 20
A jól végzett munka, az új etnikai centrum és a tévutak
Magyar7 - 20. száma
2023. július 24., 18:34

Megint előjött a szlovákok magyar fóbiája? A Demokrati politikusa szerint Orbán Viktor soha nem volt, és nem is lesz Szlovákia barátja

Andrej Štančík, a Demokrati politikusa a közösségi oldalán tett bejegyzésében mélységesen elítélte Orbán Viktor tusványosi beszédének azon részét, amelyben kitért a felvidéki magyarok helyzetére.

Orbán Viktor
Fotó: TASR

Andrej Stančík szerint Orbán Viktor nem lesz, nem volt és nem is lesz Szlovákia barátja. A fiatal politikus azt kifogásolja, hogy Orbán Viktor ismét Felvidéknek nevezi Szlovákiát, az országra pedig nem szuverén államként, hanem mint elcsatolt területre tekint.

Ez körülbelül olyannyira megengedhetetlen, mintha a német kancellár Cseh-Morvaország protektorátusáról, illetve a Birodalom szakadár területeiről beszélne. Amit Orbán művel, az nem csak a szuverenitásunk elleni támadás. Ez egy hosszú távú és átgondolt politika. Már értjük, miért rokonszenvezik Putyinnal, és miért nem érdeke, hogy Ukrajna megvédje magát. Ugyanúgy, mint Putyin, ő sem ítéli el a történelmi revizionizmust

- olvasható Stančík bejegyzésében.

A Demokrati politikusa szerint Orbán Viktor a legnagyobb kerékkötője (ellenzője) a V4-es együttműködésnek. A Szlovákiával kapcsolatos kijelentései pedig egyértelműen veszélyesek az országra nézve.

Magyarázzák el ezt, kérem, Ficónak, Dankónak és Uhríknak is

- zárta Facebook-bejegyzését Stančík, akinek nem ez az első Orbán-ellenes bejegyzése. Korábban OĽaNO-s politikusként is gyakran kikelt magából a magyar miniszterelnök egy-egy kijelentésére.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.