2021. június 17., 18:25

Meghalt egy 44 éves férfi, miután beoltották

A COVID-19 utáni oltás feltételezett mellékhatásait felsoroló listára ezen a héten egy oltást követő haláleset is felkerült. Lehetséges, hogy összefüggés van a vakcina beadása és a haléleset között. Egy 44 éves férfi meghalt, miután megkapta az AstraZeneca Vaxzevria vakcinájának első adagját – tájékoztatott Magdaléna Jurkemíková, az Állami Gyógyszerellenőrzési Intézet (ŠÚKL) szóvivője.

Cserebere vakcina
Fotó: unsplash.com
Vakcinacserebere
A boncolási jegyzőkönyv szerint a halál az illető krónikus betegségei és az oltást követő komplikációk miatt következett be, ezért az illetékes intézet úgy ítélte meg, összefüggés lehet az oltás és a haláleset között"

 - mondta Jurkemíková.

Csütörtökig összesen négy, a védőoltással kapcsolatos halálesetet regisztráltak.

Eezek közül három esetben - a Comirnaty, a COVID-19 Vaccine Moderna és a Vaxzevria vakcina beadása után - lehetségesnek, egy esetben pedig, a Vaxzevria vakcina beadása után, valószínűnek minősítették az összefüggést.

Június 17-ig 6130, az új koronavírus elleni vakcina beadása után jelentkező feltételezett mellékhatást regisztrált a ŠÚKL. Az eddig regisztrált mellékhatások közül 495 súlyos volt, ami az esetek nyolc százalékát teszi ki. A súlyosak közé sorolják az átmeneti bénulást, a tartós vérnyomás-emelkedést, a trombózist vagy a rövid távú eszméletvesztést.
Megosztás
Címkék