cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2019. december 14., 14:50

Meghalt egy 23 éves szlovák síző a Chopok lejtőin

Ma délelőtt riasztás futott be a tátrai hegyimentőkhöz, két szlovák síelőt lavina sodort el. Egyikük súlyosabb sérülésekkel, de megúszta a balesetet, a másikukat azonban már nem sikerült megmenteni.

Tatranská Lomnica sízők
Fotó: TASR

A Chopok igen közkedvelt a hazai síelők körében. Az Alacsony-Tátra egyik legnépszerűbb síterepén azonban súlyos baleset történt a délelőtti órákban. Egy szerencsétlenül járt síelő értesítette a hegyimentőket, mondván, őt és társát lavina sodorta el.

A helyszínre siető mentőszolgálat emberei eszméleténél találták a bejelentőt, bár a lábai összezúzódtak a lavinában, sikerült fennmaradnia a hógörgeteg tetején.

Társa már nem volt ilyen szerencsés. Őt maga alá temette a lavina, a 23 éves fiatalembert hiába próbálták újraéleszteni, a helyszínen elhunyt.

A hatóságok arra kérik a sízőket, kísérjék figyelemmel a lavinaveszélyre figyelmeztető jelentéseket, hiszen már a legenyhébb figyelmeztetés esetén is tragédia történhet. Ezért, ha lehetséges, tartsanak maguknál vészjelzősípot, mobiltelefont, esetleg speciális hóásót.

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.