2020. október 27., 16:04

Még nem minden önkormányzat kapta meg a szükséges információkat

Az önkormányzatok még nem kaptak meg minden szükséges információt a hétvégi országos Covid-19-teszteléssel kapcsolatban – írták közös állásfoglalásukban a Most-Híd alelnökei, Agócs Attila, Michal Goriščák, Pataky Károly és Marián Tóth.

Fotó: TASR
Katonák a Bártfai járásbeli Szemelnyén (Smilno) fertőtlenítenek egy helyiséget.

„Legkésőbb 48 órával a tesztelés előtt muszáj megkapnunk a szükséges anyagokat és eszközöket, különben nem garantálható a folyamatos és biztonságos tesztelés” - írták a párt alelnökei.

Egyúttal mindenkit felszólítottak arra, hogy vegyen részt a hétvégi tesztelésen – tájékoztatta a TASR-t Magdeme Klára, a párt szóvivője.

A Most-Híd szerint minél hamarabb tisztázni kell minden kérdést a teszteléssel, a védőfelszerelésekkel, a mintavételi pontokkal kapcsolatban.

„Azt, hogy ki és hogyan végzi el a helyiségek fertőtlenítését, ki biztosítja a szükséges eszközöket, ki magyarázza el a helyieknek a teendőket. Nem beszélve arról, milyen anyagi segítséget ad a teszteléssel kapcsolatos kiadásokhoz a kormány” - tartalmazza az állásfoglalás, mely szerint még az első hullámmal kapcsolatos kiadásokat sem térítették meg.

A párt négy alelnöke szerint ha kitűnő lesz a szervezés, az állampolgárok számára akkor is embert próbáló lehet a tesztelésen való részvétel, hiszen a múlt hétvégén sokszor órákon át kellett sorakozni a mintavételi pontok előtt.

A helyzetet ronthatja a központi válságstáb döntése, mely szerint pénteken nem lesz tesztelés, ez még nagyobb megterhelést jelenthet a mintavételt végző adminisztratív munkaerő és az egészségügyi szakemberek számára.

 Ezért türelmet és felelősségteljes hozzáállást kérnek az emberektől.

„Bár még mindig nem tudjuk pontosan, mekkora haszna van az országos tesztelésnek a koronavírus elleni harcban, mindenkit arra kérünk, hogy vegyen részt rajta” - áll a nyilatkozatban.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.