2022. szeptember 3., 14:51

Még nem kezdődött el a tanítás, de már tudni lehet, mikor lesz az ötödikesek és a kilencedikesek tesztelése

Már csak két nap és elkezdődik a tanítás a szlovákiai iskolákban.

Rághatják a körmüket
Illusztráció
Fotó: MTI

A tanulók ugyan még izgulva várják a tanévnyitót, de az ötödikesek és a kilencedikesek pedagógusai már azt is tudják, mikor kerül sor a szóban forgó két évfolyam  tudásszintjének a felmérésére.

Az ötödikesek 2023. május 17-én adnak majd számot arról, mennyire járatosak a matematikában és a tanítási nyelv irodalmában és nyelvtanában. Míg a szlovák osztályokban a szlovák nyelv és irodalom, a magyar orsztályokban értelemszerűen a magyar nyelv és irodalom ismeretének szintjét mérik majd.

A kilencedikesek két napon át: 2023. március 22-én és 23-án izgulhatnak, mit tudnak matematikából és a tanítási nyelv irodalmából és nyelvtanából. Ezen a felmérésen a nyolcosztályos gimnáziumok negyedik évfolyamának diákjait is tesztelik. A pótterminust 2023. április 4-re és április 5-re jelölték ki.

A középiskolák érettségi előtt diákjai 2023. március 14-17-e között írásban bizonyíthatják, mit sikerült megtanulniuk mindabból, amit majd az érettségi vizsgán szóban is  számonkérnek rajtuk. A szóbeli érettségiket 2023. május 22-e és 2023. június 9-e között tartják. Az egyes iskolák esetében a tanügyi hatóság regionális hivatalai döntik el az időpontot. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.