2022. május 4., 15:41

Még mindig ráfizethetünk a koronavírusra: a PCR-tesztekért

Az egészségügyi mininsztérium rendelete alapján mától már csak az időseknek vagy orvosi előírásra ingyenesek a PCR tesztek.

koronavírus Szlovákia PCR
Fotó: TASR

Már csak a hatvan évnél idősebbek számára vagy orvosi javallatra ingyenesek a PCR-tesztek. A egészségügyi intézményekbe való belépéshez sem szükséges már az oltottság és a koronavírus-teszteredmény sem.

Védőmaszkot azonban még mindig kell hordanunk - az egészségügyi minisztérium április végén kiadott iránymutatása alapján, noha egyes egészségügyi intézmények a saját hatáskörükben még megkövetelhetik a korábbi előírások teljesítését is.

A koronavírus tüneteket, amelyek közé a hőemelkedés, a nátha, fej- és a torokfájás, az izületek és az izomzat fájdalmai tartoznak, kizárólag az általános vagy a specializált orvos állapíthatja meg. A 60 évnél idősebbekre ez nem vonatkozik. Ők bármikor bejelentkezhetnek PCR-tesztre a www.korona.gov.sk internetes oldalon. Mindenki más számára fizetőssé válik a szolgáltatás.

Májustól a mentők is csak a koronavírus-betegség tünetei vagy gyanúja alkalmaznak vesznek antigén tesztet.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.