2021. november 27., 13:05

Meddig leszünk bezárva? Szinte biztos, hogy két hétnél tovább

Kicsi a valószínűsége annak, hogy a lockdown Szlovákiában csak két hétig fog tartani. Egyre több szakember gondolja úgy, hogy hosszabb zárásra kell berendezkednünk.

Fotó: unsplash.com

Maga az egészségügyi miniszter, Vladimír Lengvarský sem zárta ezt ki, de szerinte még korai azon spekulálni, hogy mi lesz két hét múlva.

Milyen forgatókönyvek jöhetnek számításba? A tárcavezető szerint a lockdownt meg kell majd hosszabbítani.

Újabb két hétre. Ez a személyes nézetem”

– nyilatkozta a miniszter a Denník N portálnak.

S hogy milyen lesz a karácsony? Arra nem adott egyértelmű választ. Annyit mondott, nem zárja ki, hogy lesznek valamilyen kisebb változások, de semmi konkrétumot nem árult el.

Nagyon sok szakember a kormány szemére vetette, hogy a lockdownt mindössze két hétre hirdette ki.

Ivan Bošňák, az Adatok pátosz nélkül (Dáta bez pátosu) elemzője szerint viszont helyes a döntés. Mégpedig azért, mert a kormány azt ígérte, 10 nap múlva értékeli a helyzetet, górcső alá veszi a fontos paraméterekben történt változásokat, amelyek nem biztos, hogy a zárás eredményei.

Hogy látja az elemző a lockdown folytatását?

Két dolog jöhet számításba: vagy azt mondják, hogy ez így folytatódik tovább, ahogy van. Személy szerint  úgy gondolom, hogy nagyon el fognak gondolkodni azon, ne enyhítsenek-e az oltottak és az átesettek számára”

–  mondja. Újabb szigorításokra nem számít.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.