Kis szlovák bestiárium: Matovič beszólt, Sulík reagált

Frissítve: 06:28
2021. június 18., 10:42
Matus Tibor

Igor Matovičot úgy tűnik nem elégíti ki a pénzügyminiszteri munka, így újabb bejegyzéssel próbálta tegnap este provokálni koalíciós ellenlábasát, Richard Sulíkot.

Fotó: Trend

A bejegyzésében számon kérte Sulíkon, hogy bár egy éve követelte Andrej Holák eltávolítását az állami szolgálatból, a gazdasági miniszter azt mégsem tette.

A volt kormányfő Holákot hűségesnek tartja Fico és Pellegrini vagabundjaihoz, szerinte Holák egy olyan tolvaj, aki az állam nevében jogi szolgáltatásokra kötött szerződést 582 eurós órabérért.

Furcsának találja, hogy Sulík a védelme alatt egy éven keresztül hagyta "a disznót a vályúnál", egészen addig, amikor is érte jött a NAKA. Ezzel a volt kormányfő szerint megjelent a közösség igénye, hogy rávilágítsanak az összes közbeszerzésre, az összes üzletre, a károkra, amit az állami vállalatban elkövetett.

Bejegyzése végén Matovič kifejti,

az utóbbi időben elharapóznak azok a gyanúsítások: az egyes miniszterek miért is pátyolgatják a környezetükben a maffia kifutófiúit. A volt kormányfő reméli, a háttérben nem az ördöggel kötött szerződés áll.

2021. június 18., 14:38

A miniszter lépett

Már egy éve figyelmeztették a minisztert.

Richard Sulík gazdasági miniszter a mai nappal visszavonta Andrej Holákot az MH manažment igazgatótanácsából. Sulík erről a pénteki sajtótájékoztatóján beszélt.

Kövesse facebook oldalunkat is!