2022. június 30., 18:58

Matovič több pénzt ígért idén a településeknek, mint amennyivel számoltak

Annak ellenére, hogy a családtámogatási csomag növeli a szülők adóbónuszát, így ebből a forrásból kevesebb bevételhez jutnak az önkormányzatok, összességében mégis több pénzt kapnak a városok és a települések, mint amennyivel a költségvetésük tervezésekor számoltak – jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Igor Matovič (OĽANO) pénzügyminiszter.

Matovic és Kollár
Fotó: Facebookos kollázs

Állítását a jövedelemadóból származó bevételek idei és jövő évi növekedésére vonatkozó becslésre alapozza.

 A pénzügyminisztérium prognózisa alapján az adóbónusz július 1-jei emelkedése ellenére körülbelül 150 millió euróval többet kapnak”

 – mondta.

Az idei költségvetés 3,442 milliárd eurós bevétellel számolt az önkormányzatok számára, a friss prognózis szerint azonban az összeg elérheti a 3,596 milliárd eurót.

Matovič szerint jövőre hasonló lesz a helyzet, bár az ideinél valamivel alacsonyabb plusz bevétel várható, összesen 74 millió euró. Ezzel együtt 3,76 milliárd euróhoz jutnának az önkormányzatok.

 Úgy vélem, ez nagyon jó hír minden felelősen gondolkodó polgármester számára”

 – tette hozzá Matovič. Szerinte ennek köszönhetően nem fenyeget, hogy pénzhiány miatt kelljen emelniük az önkormányzatoknak a helyi adókat és illetékeket. Matovič úgy véli, csak az a polgármester fogja megemelni az illetékeket, akinek erre valamilyen más oka van.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.