2022. augusztus 27., 11:26

Matovič Szlovákia helyett az OĽaNO-t választotta

Sólymos László, a Szövetség Országos Tanácsának elnöke a közösségi hálón reagált a négyeskoalíció várható felbomlására.

Igor Matovič
Fotó: TASR

"Az ország egy feneketlen szakadék szélén egyensúlyoz, de talán inkább billeg, és ebben a helyzetben öt napon belül a kormány négy minisztere távozik. A jelenlegi helyzetben ezeket a posztokat szerintem csak pártutasításra lehet majd betölteni"- írja bejegyzésében Sólymos László, aki szerint

olyan sem volt még, hogy oktatásügyi miniszter nélkül nyitottuk volna meg az új tanévet, vagy gazdasági miniszter nélkül maradtunk volna energiaválság idején. Persze, az sem mindegy ki lesz az új külügyminiszter az orosz-ukrán háború idején".

A Szövetség Országos Tanácsának elnöke arra emlékeztet, "a sikertelen tárgyalások egyetlen pozitívuma az lenne, lehetne, ha most már nem terhelnének minket a kisstílű vitáikkal, de még ebben sem bízhatunk, hiszen most jön a matekozás".

Sólymos szerint

rejtély, hogyan és meddig kormányoz majd az új koalíció, mert a kisebbségi kormányzáshoz is szükség van egy jó nagy adag kompromisszumkészségre.

Ha a minikoalíció életben tartása érdekében lepaktálnak a fasisztákkal, s ezzel tulajdonképpen rehabilitálják a barna ingesek pártjait, túl nagy áldozatot fizetünk egy működésképtelen koalícióért".

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.