Matovič ma Moszkvába utazik. Szerinte valakik akadályozzák, hogy oltsanak a Szputnyik vakcinával

2021. április 8., 08:36
ma7 Kolek Zsolt

Igor Matovič úgy véli, valakik piszkos játékot folytatnak a Szputnyik V vakcinával. A korábbi kormányfő erről a szociális hálón közzétett bejegyzésében írt.

Fotó: TASR
Igor Matovič csütörtök reggeli bejegyzésében már arról írt, hogy a mai napon Moszkvába látogat, hogy találkozzon Kirill Dimitrijevvel, a SzputnyikV gyártásáért felelős ügynökség vezetőjével.

A Szputnyikkal már a világ több mint 50 országában oltanak, csak Szlovákiában űz vele valaki piszkos játékot - hangsúlyozza Matovič, aki hozzáteszi:

kit érdekelnek az emberek, ha geopolitikáról van szó". 

A volt kormányfő szerint azok, akik az orosz vakcina "szemtelen beszerzéséért" és a kassai repülőtéren történt bejelentésért "kivégezték" Marek Krajčít, és az ő "fejét vették", nem elégedtek meg ezzel sem.

"Lépésről lépésre már hatodik hete mindent elkövetnek azért, (...) hogy teljesen ellehetetlenítsék a Szputnyik szlovákiai felhasználását" tekintet nélkül a szlovákiai emberek egészségére és életére - teszi hozzá Matovič, aki egyelőre,

bár "szívesen megírná", hallgatni fog arról, "milyen disznóságokra képes valaki ennek a piszkos célnak az eléréséért".

A lényeg a volt kormányfő szerint az, hogy "ne veszítsük el végleg a Szputnyikot", ami jelenleg a "legvalószínűbb forgatókönyv".

2021. április 7., 20:07

Jövő héten kiderül, oltanak-e Szlovákiában az orosz vakcinával!

Vladimír Lengvarský egészségügy-miniszter meg akarja várni az Állami Gyógyszer-ellenőrzési Ügynökség végső állásfoglalását.