cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2022. május 25., 19:59

Matovič szerint Szlovákia lehet a családtámogatási politika mintaországa

A családtámogatási politika terén Szlovákia az EU mintaországává válhat, jelentette ki Igor Matovič pénzügyminiszter az úgynevezett inflációt ellensúlyozó, családbarát törvények elfogadásáról Michal Šipoš frakcióvezetővel és az OĽANO több tagjával tartott sajtótájékoztatóján.

Matovič
Fotó: TASR
A segítséget megszavaztuk, és nagyon remélem, hogy már senki nem torlaszolja el az útját”

– jelentette ki Matovič. Szavai szerint „drámai” mértékű segítséget kapnak a családok.

Matovič azt mondta, „extrém módon nő a családoknak nyújtott segítség”.

A szlovákiai családok Európa lúzerei voltak, amíg Fico (Smer-SD) és Pellegrini (Hlas-SD) 12 évig építette itt az állítólagos szociális államot, de a mostani rendkívüli intézkedéseket követően Szlovákia a családtámogatási politika mintaországává válhat. Hálás vagyok mindenkinek, aki segített ebben”

– jelentette ki.

Matovič szerint nem igaz, hogy az idősekről nem gondoskodik a kormány. „Idén már három alkalommal hagytunk jóvá számukra rendkívüli segítséget” – jelentette ki. A jövedelemmel nem rendelkező időseknek nyújtott egyszeri támogatást, a 13. nyugdíj előrehozott kifizetését és az oltási bónuszt említette. Ugyanakkor szerinte a gyereket nevelő családok a legveszélyeztetebbek, ezért ők kapják a legnagyobb segítséget.

Mi vagyunk a reformok iránt leginkább elkötelezett kormánypárt, a többitől eltérően ezért nem karbantartásként fogjuk fel a kormányzást, hanem egy lehetőségként arra, hogy radikális változtatásokat hajtsunk végre a családok érdekében”

– jelentette ki Michal Šipoš.

Peter Kremský (OĽANO), a parlament gazdasági bizottságának elnöke kijelentette, a családbarát csomag elfogadásával Szlovákia legalább felzárkózik a környező országokhoz a családpolitikai intézkedések terén.

Mindenkinek segítség, de leginkább az alacsony jövedelmű családoknak”

– mondta a törvénycsomagról Kremský.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.