2022. január 9., 12:27

Matovič szerint Čaputová kiskorúsítja a kormányfőt

A pénzügyminiszter erről a Ta3 hírtelevízió A politikában című vasárnapi vitaműsorában beszélt.

Igor Matovic
Fotó: TASR

Igor Matovič szerint amíg kormányfő volt, Zuzana Čaputová államfő folyamatosan mellőzte őt - nem kapott meghívást az elnöki palotába. 

Az OĽaNO elnöke kitért az SaS párttal való viszonyára is, szerinte a liberálisoknak a génjükben van, hogy szabotálják a kormány munkáját. Egyúttal megjegyezte, hogy Čaputová aláássa a kormány tekintélyét, és kiskorúsítja a miniszterelnököt is. Az államfőnek ezt a politikai aknamunkát be kell fejeznie - hangsúlyozta Matovič.

A pénzügyminiszter szerint Čaputová mindmáig képtelen feldolgozni, hogy pártja, a Progresszív Szlovákia nem jutott be a parlamentbe 2020 februárjában. Matovič szerint, ha Čaputová valóban minden állampolgár államfőjeként viselkedne, akkor egyeztetett volna a koalíció legnagyobb pártjával is, ahelyett, hogy például az amerikai nagykövettel találkozott volna - emlékeztetett az OĽaNO elnöke arra az időszakra, amikor lemondott a miniszterelnöki pozícióról és Szlovákia súlyos járványhullámmal nézett szembe.

Matovič a műsorban arról is beszélt, hibának tartja, hogy hétfőtől megnyitják a színházakat, és újraindul a jelenléti oktatás az iskolákban, szerinte 2-3 hetet kellene még kibírni, hogy lefusson az omikron-hullám.

A volt kormányfő nincs kategorikusan a kötelező oltás ellen, de a védőoltás kötelezővé tételét elsősorban az idősek esetében támogatná, hiszen őket fenyegeti leginkább a járvány.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!