Matovič szerint a lakosság 40 százalékát sem fogják beoltani, ha...

2021. június 26., 14:20
ma7 | TASR

Igor Matovič pénzügyminiszter a Szlovák Rádió politikai vitaműsorában kritizálta Vladimír Lengvarský egészségügyi tárcavezetőt, mert Szlovákia lemaradt a lakosság oltása tekintetében.

matovic
Fotó: TASR/AP

A volt kormányfő szerint utóda, Eduard Heger sikeresen vette át tőle a miniszterelnöki széket, de az új egészségügyi tárcavezetővel nem elégedett az alacsony átoltottsági arány miatt. Masszívabb kampányt várt volna el tőle az orosz vakcina kapcsán, s attól tart, a 40 százalékos átoltottságot sem érjük el.

A miniszternek viszont ad még esélyt, miközben a koalícióban arra figyelmeztet, azoknak kellene nagyobb szabadságot adni, akik beoltatták magukat, s így motiválni a polgárokat a védőoltás felé.

A vitapartnere, Juraj Blanár, a Smer-SD alelnöke ugyanakkor nem lát túlzottan nagy változást azóta, hogy Heger vezeti a kormányt, ő úgy gondolja, az igazi irányító továbbra is Matovič.

A pénzügyminiszter beszélt a tervezett adóreformról is, amelynek fontos pontja a gyermekek után járó támogatás növekedése, de nem tervezik az ÁFA emelését.

Kövesse facebook oldalunkat is!