2019. december 2., 17:24

Matovič szerint a kormány csak szavazatvásárlás céljából emelné a rendőrök fizetését, Pellegrini élesen tagad

Igor Matovič választási csalást emleget annak kapcsán, hogy egy kiszivárgott hangfelvételből kiderül, Peter Pellegrini miniszterelnök korábban arra kérte a belügyi tárca vezetőjét, Denisa Sakovát, hogy a lehető legrövidebb időn belül emeljen a rendőrök fizetésén.

Videó:  Tomojka Tünde, Tomojka Vojtko Béla

A miniszterelnök a napvilágra került felvételen nem csak a rendőrök, hanem a hegyimentők és tűzoltók fizetését is emlegeti, de Pellegrini azt állítja szó sincs semmiféle titkos ügymenetről. Ezt tulajdonképpen meg is erősíti, hogy kiderült a hangfelvétel egy november eleji, rendőröknek szóló konferencia nyilvános felszólalása alatt készült.

Matovič hétfői sajtótájékoztatóján idézte a miniszterelnök Sakovához intézett szavait, amelyek így hangzanak:

Megkérdeztem, meg tudja-e csinálni, megvan-e rá a megfelelő mechanizmus, (...) azaz érkezik-e vele?

Matovič szerint ez egy gyanús megszólalás, amely arra enged következtetni, Pellegrini igyekezett még a választások előtt megemelni a rendőrök bérét, hogy szavazatokat vásároljon magának. Megjegyezte, fontolgatja, hogy a választási bizottságnál tesz panaszt.

A felvételen Peter Pellegrini 120, illetve 160 eurós személyi bónuszt emleget. Azzal kapcsolatban, hogy mi lesz márciustól, azt is elmondja, ha ő lesz a miniszterelnök, áprilisban is biztosan megkapják a pluszpénzt.

A rendőrszakszervezet vezetőjének közleménye szerint szó sincs arról, hogy a miniszterelnök pusztán szavazatokat vásárolna magának,

hiszen Pellegrini az emelésről egy rendőrkongresszuson beszélt november elején, ahol fel sem merült, hogy saját maga vagy pártja mellett kampányolt volna.

Maga a miniszterelnök úgy reagált, teljesen természetes, hogy közölte, ha ő marad a miniszterelnök, nem veszik el a rendőrök plusz pénzét, hiszen ő csak egy a fizetésemelés sorsát firtató rendőri kérdésre válaszolt.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.