Matovič sejti, hogy miért nem érjük el az átoltottságot

2021. június 24., 12:20
Rajkovics Péter

Igor Matovič ugyan már lassan három hónapja nem az ország miniszterelnöke, de továbbra is van magyarázata mindenre, ami az országban nem működik hatékonyan.

Fotó: TASR

Korábban az előző kormányokban kereste a hibát, majd a koalíciós partnereiben, amely végül lemondásához vezetett, de a téma továbbra is kommunikációjának alappillére.

Közösségi oldalán szerdán arról írt, hogy sokan örülnének annak, ha a Szlovákiába érkezett Szputnyik V oltóanyag szavatossági ideje lejárna, de ő ennek kapcsán megoldást javasolt annak eladására az egészségügyi tárcának.

A volt kormányfő, jelenlegi pénzügyminiszter szerint éppen az orosz vakcina volt az, amellyel sokan a koronavírus tagadói közül is beoltatták volna magukat, de a négyhónapos ellenkampány elvette a kedvüket. Matovič szerint az ellenkampányt folytató "ostobák" lelkiismerete sem fog megszólalni, amikor tudatosítják, a Szputnyik nélkül nem fogjuk elérni az átoltottságot, amely újabb áldozatokat jelenthet.

Ezzel tehát a korábbi miniszterelnök már előkészítette a terepet arra, hogyan magyarázza majd a sikertelen oltási kampányt, amelyben pártja és a többi kormánypárt hatalmas hibákat követett el. 

Kövesse facebook oldalunkat is!