Matovič: Nem fogjuk tesztelésre kényszeríteni a gyerekeket és a nyugdíjasokat

2021. január 16., 13:20
Rajkovics Péter

Igor Matovič miniszterelnök a mai kormányülés előtt is nagyon aktív közösségi felületén, amely kapcsán már koalíciós partnerei is kritikát fogalmaztak meg.

Igor Matovic
Fotó: TASR
Igor Matovič kormányfő

Szombaton előbb a Jaguar Land Rover gyárban végzett tesztelés eredményességére hívta fel a figyelmet. A Nyitra melletti üzemben múlt héten csütörtökön és pénteken is végeztek tesztelést, majd egy héttel később megismételték azt. Múlt héten még 1,79 százalék volt a pozitív esetek száma, ezen a héten már csak 0,79 százalék.

A miniszterelnök szerint ez az 56 százalékos csökkenés is egyértelműen bizonyítja, milyen hasznos az antigénes tesztelés a koronavírus terjedésének visszaszorításában.

JAGUAR LAND ROVER (výsledky testovania) Minulý štvrtok a piatok otestovali 4 368 zamestnancov a zamestnancov...

Posted by Igor Matovic on Saturday, January 16, 2021

A következő bejegyzése is a teszteléssel kapcsolatos, de vélhetően sokkal többeket érint. Matovič ugyanis arról írt, tegnap a médiában olyan félelemkeltő információk jelentek meg, hogy a kormány a gyerekeket és a nyugdíjasokat is kényszeríteni akarja az országos tesztelésen való részvételre, mert az azon való részvétel nélkül nem mehetnek majd ki a természetbe sétálni.

A kormányfő szerint számtalan javaslat érkezik a kormányhoz, de biztos, hogy ilyen javaslat nem kerül ma elfogadásra. Ennek szerinte nem volna értelme, ezért az ilyen korlátozás biztosan nem lesz érvényes a 15 éves aluliakra és a 65 éven felüliekre.

TESTOVANIE ... DETÍ A DÔCHODCOV Včera médiami prebehlo strašenie, že malé deti aj dôchodcov chce vláda nútiť ísť na...

Posted by Igor Matovic on Saturday, January 16, 2021