2021. november 26., 18:23

Matovič megszegte az egyezségünket - az SaS így reagált az oltási utalványra

Az SaS párt csak 150 euró értékű jutalomra bólintott rá az idősek oltásával összefüggésben. Ezt Ondrej Šprlák, az SaS szóvivője jelentette ki, reagálva Igor Matovič (OĽANO) pénzügyminiszter sajtótájékoztatójára.

Richard Sulík
Fotó: TASR

"Sajnáljuk, hogy Igor Matovič megszegte a koalíciós tanács legutóbbi ülésén kötött egyezséget. Az SaS párt 150 eurós jutalomra bólintott rá, a magasabb összeget megvétóztuk. Abban állapodtunk meg, hogy erről a koalíció még tárgyalni fog" - hangsúlyozták a liberálisok.

Matovič pénteken jelentette be Boris Kollárral (Sme rodina), a parlament elnökével közösen, hogy 500 millió eurót javasol szétosztani azon szolgáltató egységek között, amelyeket a leginkább sújtott a koronavírus-pandémia első, második és harmadik hulláma.

A pénzügyminiszter három kategóriát említett. Az elsőbe a szállodákat, panziókat, éttermeket, kávézókat, a másodikba a kulturális intézményeket, színházakat, koncerttermeket, galériákat, mozikat, illetve a fesztiválokat soroltra. A harmadik kategóriába olyan szolgáltatások tartoznak, mint például a fodrászatok, masszázsszalonok, pedikűr-manikűr, élményfürdők, wellness központok, edzőtermek stb. A felsorolt egységek a nyugdíjasok között szétosztott kuponok formájában jutnának hozzá a támogatáshoz.

Azokat a 60 évnél idősebb személyeket, akik beoltatják magukat a harmadik, illetve az első dózissal, Matovič javaslata értelmében 500 euró értékű kuponnal jutalmaznák. A kupon átruházható lenne egy másik személyre. Az intézkedés célja oltakozásra buzdítani a mintegy 380 000 oltatlan nyugdíjast. A pénzügyminiszter kilátásba helyezte, hogy a szükséges módosítást gyorsított eljárás keretében fogják megvitatni.
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!