2020. december 17., 13:03
Frissítve: 03:31

Matovič felszólította Sulíkot, hogy nyújtsa be a lemondását. Összegyűjtöttük az SaS politikusainak reakcióit

Az Expres rádió, Braňo Závodský Naživo műsorában Igor Matovič miniszterelnök lemondásra szólította fel a gazdasági minisztert. Szerinte legjobb lenne még karácsony előtt. Matovič nyilvánosan vádolta meg Sulíkot az emberi életek elrablásával.

mato sulik
Fotó: TASR
Meg sem próbált teszteket vásárolni. Ezzel emberi életeket rabolt el. Hogyan tudja azt mondani, hogy minek akarjuk laposítani a görbét, amikor az újra növekszik?
Ezt már nem nézhetem. Teszteket vásárolhatott volna, hogy megmentse az emberek életét. És ő ezt nem tette. Hányhatnékom van tőle, és a helyzet miatt sírni tudnék.

- tette hozzá Matovič.

A műsor végén még kifejtette, hogy

bánt az, hogy a gazdasági miniszterünk egy idióta. Bánt. Lehet, rossz kormányfő vagyok.
Sulík a közösségi oldalán reagált a lemondásra való felszólításra

Azt üzente:

Az SaS pártja nem azért ment a kormányba, hogy ott siránkozzon, hanem hogy keményen dolgozzon, minél többet átültessen a programjából. Szlovákiának nagyobb gondjai vannak, mint hogy a kormányfő érzelmi szétesésével kelljen foglalkozni.
Az SaS kiáll az elnöke mellett

Ondrej Šprlák, az SaS szóvivője a TASR hírügynökségnek elmondta, a párt parlamenti képviselői teljes mértékben kiállnak az elnökük mellett.

Anna Zemanová, az SaS parlamenti frakciójának vezetője szerint a miniszterelnök felszólítása felelőtlen. 

A polgárok a kormánytól határozottságot és iránymutatást várnak. Ezt csak egy olyan kormány tudja teljesíteni, amelyik stabil, és felnőtt a feladatához. 

- hangsúlyozta Zemanová, aki szerint a miniszterelnök részéről súlyos felelőtlenség, hogy az egyik koalíciós partnerének miniszterét a jelenlegi krízishelyzetben szólítja fel távozásra.

Az SaS európai parlamenti képviselője, Lucia Ďuriš Nicholsonová szerint nem Sulíknak, hanem Matovičnak kellene távoznia.

Richard Sulík, az SaS elnöke és gazdasági miniszter nem veszi magára Igor Matovič (OĽANO) kormányfő kijelentéseit, mivel tisztában van vele, hogy szélsőségesen bonyolult helyzettel kell megbirkóznia, és nem mindennapi felelősség hárul rá. Ezt a közösségi oldalán írta csütörtökön.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!