cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2023. szeptember 10., 15:19

Matovič és Uhrík valamiben egyetért

Az OĽaNO vezetője, Igor Matovič, és a Republika elnöke, Milan Uhrík egyetért abban, hogy módosítani kell azon a jelenleg is érvényben lévő jogszabályon, mely szerint a külföldről érkező migránsokat igazolni kell Szlovákiában.

matovic
Fotó: TASR

Matovič kritizálta, hogy a parlamenti képviselőknek nem sikerült megnyitni az erről szóló rendkívüli ülést. Az OĽaNO elnöke elmondta, a párton belül az összes képviselőjük arra szavazott, hogy a parlamenti ülés létrejöjjön.

Milan Uhrík szerint is máshogy kell kezelni a migrációs témát Szlovákiában. A parlamenti ülés megnyitását ők is támogatták.

Republika elnöke szerint szigorúbban kellene ellenőrizni a határokat.

Bírálta a jelenlegi kormány migrációs politikáját is. A politikusok a szlovák egészségügy helyzetét is megvitatták. Uhrík kifejtette, hogy

a Republika nem támogatja a gyermekgyógyászat stabilizálása érdekében tervezett rendkívüli ülés megnyitását, mert szerinte felületes és átgondolatlan javaslatok hangzottak volna el.

Ugyanúgy nem értenek egyet a sürgősségi és az ambuláns szolgáltatások díjainak az emeléséről sem.

Uhrík szerint a válságot az orvosok továbbképzésével lehet megoldani. Azt is hozzátette, hogy meg kell állapodni az idősebb orvosokkal, hogy még néhány évig az országban maradjanak, a fiatal orvosokat pedig arra kell ösztönözni, hogy minél többen válasszák a hazai munkát.

Matovič kritizálta, hogy a gyermekorvosok helyzetéről szóló parlamenti ülést nem sikerült megnyitni.

A problémát szerinte sürgősen kell megoldani.

Magasabb bért javasolt a járóbeteg-sürgősségi osztályokon dolgozó orvosoknak.

Az ötlettel Uhrík is egyetértett.

Az OĽANO vezetője szerint is ösztönözni kell a fiatalokat, hogy bátran jelentkezzenek az orvosi egyetemekre.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.