2021. május 28., 19:08

Matovič dolgozik az adó- és járulékreformon, az SaS szerint nem is létezik a tervezet

A Pénzügyminisztérium Igor Matovič (OĽANO) pénzügyminiszter és miniszterelnök-helyettes vezetésével időközben dolgozott a tervezett adó- és járulékreformon, koalíciós partnere viszont (az SaS) 17 napot lopott el tőlük, mialatt a költségvetés emeléséről kellett vitázniuk. Ezt Matovič közölte a pénteki sajtótájékoztatóján a parlamentben.

Fotó: TASR

„Tudnak róla, hogy azt mondtam, két héten belül (május 5-től) bemutatom a javaslatot, de egyáltalán, egyáltalán, egyáltalán nem gondoltam, hogy a koalíciós partnerünk ismét arra használja fel az állami költségvetésről szóló törvénymódosítást, hogy koalíciós válságot idézzen elő.

Az elmúlt 17 napban ezzel a koalíciós válsággal foglalkoztunk, és a költségvetés módosításáról szóló törvénnyel”

– válaszolta a miniszter arra kérdésre, hogy mikor lesz kész a reform.

Az SaS szerint a reform sajnos úgy végezte, ahogy az lenni szokott Matovič szavait követően. „Semmilyen adó- és járulékreformot nem mutatott be sem nekünk, sem a koalíciós tanácsnak. Úgyhogy nem láttuk, nem tudjuk, egyelőre nem létezik”

– jegyezte meg Marián Viskupič (SaS), a parlament Pénzügyi Bizottságának elnöke.

Matovič adó- és járulékreformját Veronika Remišová (Za ľudí) beruházásokért, régiófejlesztésért és informatizációért felelős miniszter és miniszterelnök-helyettes sem látta. „Nem láttam a részleteket. Amikor Matovič úr bemutatja a részleteket, hogy hogyan képzeli el az adó- és járulékreformot, elmondjuk a véleményünket. Van saját elképzelésünk arról, hogy hogyan kellene kinéznie a kormány adó- és járulékreformjának, illetve a családbarát intézkedéseinek” - így Remišová.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!