2022. június 13., 14:27

Matovič bízik benne, hogy a parlament megtöri az elnöki vétót

Igor Matovič pénzügyminiszter reméli, hogy a parlament megtöri Zuzana Čaputová elnöki vétóját, és újra megszavazza a családtámogatási törvénycsomagot. Matovič úgy véli, a csomag végül akkor is életbe lép, ha az államfő az Alkotmánybírósághoz fordul miatta.

Igor Matovič
Fotó: TASR

„Mindent megteszek, hogy eljuttassuk a családokhoz ezt a csomagot, még akkor is, ha egy vagon borsót szórnak a lábunk alá. Elképzelhetetlennek tartom, hogy ne törjük meg az elnöki vétót” – jelentette ki hétfői sajtótájékoztatóján Matovič.

Az SaS támogatása nélkül a törvénycsomag újbóli elfogadásához ellenzéki vagy független képviselők szavazataira is szükség lesz.

A pénzügyminiszter kijelentette, bár az elnöki vétó egyik oka az volt, hogy a parlament gyorsított eljárásban fogadta el a tervezeteket, de eddig is fogadtak el így olyan törvényeket, amelyek csak később léptek hatályba. Szerinte az egyik ilyen törvény a gazdasági minisztérium vállalkozókat segítő csomagja volt.

Azt gondolom, most nem szabad cserben hagynunk a családokat”

– jelentette ki Matovič.

Szerinte a legjobb megoldás megtörni a vétót és várni az Alkotmánybíróság döntésére. „Egyáltalán nem félünk az Alkotmánybíróságtól, mert az alapján, amilyen döntéseket eddig hozott, ki kellene állnia a családok mellett” – tette hozzá Matovič.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.