2020. október 14., 17:03

Matovič azért nem viszi magával az SaS-es államtitkárt Brüsszelbe, mert nem bízik a párt politikusaiban

Igor Matovič nem viszi magával Martin Klus (SaS) külügyi államtitkárt a brüsszeli csúcstalálkozóra. A kormányfő szerint jelen helyzetben nincs miért kivételeznie az SaS-szel.

Martin Klus
Fotó: TASR
Martin Klus.

Igor Matovič miniszterelnök ezt még a szerdai sajtótájékoztatón erősítette meg. A TASR hírügynökségnek Martin Klus is megerősítette az információt.

A kormányfő elmondása szerint a legcsekélyebb oka sincs arra, hogy az SaS képviselőinek kedvezzen. Ez azonban megváltozik, ha az SaS képviselői a sajtó  elé állnak és az embereknek elmondják, tartsák be a szigorú közegészségügyi utasításokat.

Matovič szerint az SaS képviselői is ugyanúgy felelősek, mint az elnökük, Richard Sulík, akinek a viselkedése és hozzáállása megengedhetetlen és méltatlan, főleg azokkal szemben, akik komolyan betartják az intézkedéseket.

A miniszterelnök hozzátette, ha az emberek nem tartják be a szigorú utasításokat, akkor nem marad más hátra, mint kikapcsolni az országot (lockdown).

„Ha ez megtörténik, azt javasolnám, hogy a számlát Sulík úrnak vagy az SaS-nek nyújtsák be azok a vállalkozók, akik hónapokig kénytelenek zárva tartani“ – említette Matovič.

Klus a TASR hírügynökségnek megerősítette, még hétfőn beszélt Igor Matovič-csal.

Elmondta, a protokoll szerint nem kötelező, hogy a külügyminisztériumból bárki is a delegáció tagja legyen, erről amúgy is mindig a kormányfő határoz, egyébként is, csütörtökön nagyon foghíjas csapat utazik el.

A kétnapos brüsszeli csúcstalálkozóra csütörtökön kerül sor. Az EU vezetői megvitatják a jelenlegi járványügyi helyzetet, az Egyesült Királysággal való szakítás feltételeit (Brexit), valamint az éghajlatváltozást és az Afrikával fenntartott kapcsolatokat.
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.