2021. március 27., 16:36
Frissítve: 2021. már. 28. 10:55

Matovič: az OĽaNO-nak, a Sme rodinának és a Za ľudínak meg kell egyeznie a hármas koalícióban

Az OĽANO, a Sme rodina és a Za ľudí előtt egy feladat áll, mégpedig az, hogy megegyezzenek a hármas koalícióban - írta közösségi oldalán Igor Matovič miniszterelnök (OĽaNO).

Fotó: TASR

A kormányfő ezt azzal magyarázta, hogy az SaS nem mutat hajlandóságot arra, hogy teljesítse azokat feltételeket, melyek a kormányválságot kezelnék. Szerinte a további tárgyalásokat Sulík egy gyerekes feltételhez köti, ez pedig az, ha ő nem távozik a kormányból, akkor Sulík maga is visszatér. 

Világos, hogy (a hármas koalíció - a szerk. megj.) nagyobb kihívást jelent majd a parlamentben, de én személy szerint úgy vélem, hogy jól fog tudni működni. Távozásommal kapcsolatos feltételek természetesen továbbra is érvényesek. Ehhez már csak egy aprócska lépés hiányzik

- írta Matovič.

Elárulta, szombat estére az OĽaNO egy utolsó olyan találkozót kezdeményezett, amelyre mind a három koalíciós partnerét meghívta.

A miniszterelnök közölte, a találkozón három koalíciós párt azon lesz, hogy megegyezzenek, az egyik pártnak a vezetője azonban saját személyes érdekeit a pártja és Szlovákia fölé emelte.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.