Matovič: Aki azt mondja, Szlovákiának tömeges oltás kell, nem tömeges tesztelés, az nem szakember. Az hülye!

2021. január 13., 11:32
ma7

Folytatódik a koalíciós csatározások és üzengetés tésztaként nyúló, végtelen története. Igor Matovič ugyanis a hétfőn bejelentett országos tesztelésre érkező reakciókra válaszolva elmondta, kezdeni kell már valamit azzal, ahogy Sulík értelmezi a valóságot. "Előbb vagy utóbb ezt rendbe kell tenni!" - fogalmazott.

Fotó: TASR

Matovič újságírói kérdésekre reagálva a mai kormányülés előtt elmondta, valóban igaza van Jaroslav Naď (OĽANO) védelmi miniszternek mikor azt állítja, a hétfői kormányülésen Richard Sulík még támogatta az országos tesztelés ötletét. A honvédelmi tárca vezetője szerint már megint arról van szó, egyes politikusok mást mondanak zárt ajtók mögött és mást a médiának. 

Hazugság azt állítani, hogy a tömeges oltás a helyes út Szlovákiának, nem a tömeges tesztelés!

- jelentette ki a kormányfő a Szlovák Orvosi Kamara tegnapi közleményére reagálva. 

2021. január 12., 17:40

Az orvosi kamara szerint célzott tesztelés kell, az országos nem megoldás!

Az orvosi kamara támogatja a járványgócokban, a nagy cégeknél, az idősotthonokban, az iskolákban és az egészségügyi intézményekben végzett célzott tesztelést.

A miniszterelnök kiemelte, most mindenkinek egy irányba kellene "húznia", nem a kormányt kritizálni. Szlovákia egyetlen nagy járványgóc jelenleg, elengedhetetlen az országos tesztelés. 

Aki azt mondja, Szlovákiának tömeges oltás kell, nem tömeges tesztelés, az nem szakember. Az hülye!

- mondja Matovič, hiszen a lakosság alig néhány százalékának elegendő oltóanyag áll rendelkezésre. 

Ha minden jól megy, legfeljebb az emberek egyharmada lesz majd beoltva, úgy június magasságában!

A kormányfő azt is hozzátette, halott emberek sírján táncol az, aki fiktív megoldásokat keres. Akik ilyeneket mondanak, állítja a miniszterelnök, azok nem az igazságot keresik, politikát csinálnak. Szerinte korai még arról beszélni, hol a legnagyobb probléma az országban, először kell egy tesztelés, s majd ahogy az ősszel történt, utána meglátjuk, hol vannak a legjelentősebb járványgócok.

Kövesse facebook oldalunkat is!