2019. december 3., 17:49

Martin Glváčnak nem kell tisztáznia magát a Marian Kočnerrel váltott üzenetei miatt

Martin Glváč (Smer-SD) parlamenti képviselőnek nem kell tisztáznia magát a hivatali hatáskörrel való visszaélés gyanúja alól azokkal az ügyekkel összefüggésben, amelyekről a Marian Kočner vállalkozóval váltott üzeneteiben esik szó. A parlament összeférhetetlenségi bizottsága kedden nem indított eljárást a közérdek védelme és az érdekellentétek megelőzése végett.

Martin Glváč
Fotó: TASR

Vladimír Sloboda független képviselő, a bizottság elnöke elmondta: a választásokon az SaS színeiben induló Juraj Petrovič indítványozta az eljárást, a bizottság tagjai azonban nem szavazták meg a javasolt határozatot, így az eljárásra nem kerül sor.

Petrovič az indítványában olyan újságcikkekre hivatkozott, amelyek a Threema alkalmazással küldött üzenetekkel foglalkoztak. Ezekben többek között azt írták, hogy Glváč találkozót beszélt meg Marian K. számára Dušan Pátekkel, a Pozsony I Adóhivatal igazgatójelöltjével. Glváč a médiában megjelent információk szerint bizonyos feketenyéki telkek adásvételéről is tárgyalt a vállalkozóval, annak ellenére, hogy nem ő a hivatalos telektulajdonos.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.