Márciusban tovább csökkent a mobilitásunk, ezt már nehezebb volna tovább mérsékelni

2021. március 29., 10:18
Matus Tibor

A járvány elleni küzdelemben Európa országai hasonló mintát követnek. Igyekeznek csökkenteni az emberek mobilitását, elérni, hogy minél többen maradjanak otthon. Ha pedig kimennek a lakásukból, akkor viseljenek védőfelszerelést. Néhány országban, azoknak, akik otthon gyógyulnak vitamint és gyógyszereket is biztosítanak. Szlovákia persze azért ilyesmit nem nyújt, viszont a mobilitást a számok szerint sikerült márciusban egy kicsit visszaszorítani.

szenci-dugo.jpeg

A HNonline megvizsgálta a mobilitás változását az Apple társaság adatai szerint, és azt a következtetést vonta le, hogy láthatóan respektáljuk a lockdown intézkedéseit, de a mobilitás további csökkentése már nehezen menne.

Március elsejétől Szlovákiában bevezették a kötelező otthoni munkavégzést, már akinél ez lehetséges. A lakásból való kilépés, szigorúan csak a kormány intézkedései alapján lehetséges. Természetjárás csak a járáson belül, nyolc óra után kijárási tilalom. Mindezt, a járványügyi szakemberekkel való több napos egyeztetés után vezették be, de nem megmagyarázni igyekeztek az intézkedések céljait. Inkább a teljes lockdown bevezetésével fenyegettek, amennyiben három hét után sem javulnak a járványügyi mutatók.

A HNonline Richard Kollár matematikust szólaltatta meg, aki szerint itt is a hosszabb távú folyamatokat érdemes figyelni. Az Apple társaság adatait vizsgálta, ahol a februári utolsó három hét adatait hasonlította össze a márciusi adatokkal. Ebből nyilvánvaló, hogy az autóval való közlekedés, bár februárban enyhén emelkedett, márciusban újra a januári szintre csökkent, cca. 10 százalékkal csökkent februárhoz képest. Ez egész hatékonynak tűnik.

Mind a három mobilitási területen, februárhoz képest - autó (9,3%), tömegközlekedés (9,4%), gyaloglás (9,2%) - enyhe csökkenés történt.

Viszont az is látszódik az adatokból, hogy februárban már korlátozott volt a mobilitásunk a normális időszakokhoz képest, méghozzá nem azonos arányban.

Februárban az autóközlekedés majdnem 30 százalékkal, a tömegközlekedés 45%-kal, és a gyalogos közlekedés pedig 14%-kal volt alacsonyabb a normális időszakokhoz képest, tehát nem azonos bázisról csökkentek.

Azaz a mobilitásunkat már hosszabb ideje visszafogtuk.

Az intézkedések hatására, a cca. 10%-os csökkenés már nem jelent különösebb életmódváltást. Elértünk egy határt, amit már csak nagyobb energiák bevetésével lehetne átlépni.

Ez látható a munkába való utakon. Az elmúlt évben sokak számára megszokottá vált a home office. A fővárosban érzékelhető, hogy a tömegközlekedésben csökkent a csúcsidőkben a tumultus, de a tömegközlekedési vállalat szerint márciusban már nem érezték a közlekedők számának csökkenését az előző hónapokhoz képest.

A nemzeti bank adatai azt mutatják, hogy Pozsonyban dolgoznak legnagyobb arányban otthonról.

A tanulmányuk szerint az ország 35%-a dolgozhatna otthonól, Pozsony megyében pedig a lakosság több mint fele.

A mobilitás a vasutak szerint is stabilizálódott. Tehát már előbb visszaesett a vonatok kihasználtsága, és ez márciusban nem változott számottevően. Úgy látják, hogy most azok utaznak vonaton, akiknek ez feltétlenül szükséges.

A mobilitásnak ilyen mértékű csökkenése is szerepet játszhat abban, hogy a járványügyi számok javultak, annak ellenére, hogy a jóval fertőzőbb brit mutáns terjed 90%-ban Szlovákiában, és több szomszédos országban rosszabbodtak az adatok. Persze ez nem jelenti azt, hogy most már enyhíthetnénk.

Kövesse facebook oldalunkat is!