cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2022. február 3., 16:32

Dunaszerdahelyen, Érsekújvárban és Királyhelmecen is lesznek betegosztályozó sátrak a kórházaknál

Megkezdte a betegosztályozó sátrak építését a kórházak előtt a Tűzoltó- és Mentőszolgálat (HaZZ). A járvány negyedik hulláma alatt ezekben a sátrakban osztják el a pácienseket a betegfelvétel előtt – tájékoztatott az egészségügyi minisztérium.

osztályozó sátor kórház
Osztályozó sátor a nagyszombati kórház előtt.
Fotó: TASR/AP

„Az első sátrakat már szerda délután (február 2.) felállították a tűzoltók, a munka csütörtökön is folytatódik” - tette közzé a belügyminisztérium sajtóosztálya. A tárca közlése szerint betegelosztó sátrat állítanak a pozsonyi, a nagyszombati, a kassai, az eperjesi, a tőketerebesi, a poprádi, a bártfai, a lévai, az érsekújvári, a nyitrai, a besztercebányai, a losonci, a királyhelmeci, a dunaszerdahelyi, a zsolnai, a csacai, a felsővízközi és a zólyomi kórházak előtt. „Összesen 21 sátrat állítanak fel, itt zajlik majd a betegek antigéntesztelése és osztályozása, állapotuk előzetes felmérése” - közöle a belügyminisztérium.

A tűzoltóság gondoskodik a sátrak fűtéséről, az ehhez szükséges üzemanyagról, és a szükséges javítási munkákról.

Az úgynevezett előszűrő és betegosztályozó sátrak működtetési költségeit az állam megtéríti a kórházaknak, erről szerdán döntött a kormány. A költségekről március végéig kell kimutatást készíteni, és május végéig téríti meg a pénzügyminisztérium.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.