2023. március 8., 14:46

Már nemcsak a Tesco lesz az egyedüli az online élelmiszer-eladás terén a szlovák piacon

Úgy tűnik, a Covid-időszak után is van érdeklődés az online élelmiszer-vásárlás után tájainkon is. Az online élelmiszer-vásárlást, amelyre nagyobb mértékben a közvetlen kapcsolatok elkerülése végett a járvány idején kaptak rá az emberek, évekig csak a brit Tesco üzletlánc biztosította Szlovákiában, most azonban újabb játékos is piacra lép.

élelmiszerek
Fotó: Rajkovics Péter

A COOP Jednota kiskereskedelmi lánc ugyanis úgy döntött, néhány héten belül ő is elindítja nálunk az online élelmiszer-vásárlást. Az egyes COOP Jednota szövetkezetek fokozatosan csatlakoznak majd az online árusításhoz, ám nem mindegyikük kínálja majd ezt a lehetőséget.

A járvány idején a házhoz szállítás időpontjai sokszor hetekre előre le voltak foglalva, miközben az eladóknak korlátozniuk kellett a megrendelt áru mennyiségét és tömegét is.

Jelenleg egy közös online vásárlási rendszert készítünk elő a teljes COOP Jednota kiskereskedelmi hálózat számára, amelyhez az egyes regionális Jednota szövetkezetek fokozatosan csatlakoznak”

– mondta Jana Kuklová PR-menedzser.

A tvnoviny.sk portál értesülései szerint a Jednota néhány héten belül indítja az online vásárlást, április hónap folyamán. A fogyasztói szövetkezetek két lehetőséget kínálnak majd, vagy az áru üzletben történő átvételét, vagy a házhozszállítást.

A kiskereskedelmi lánc kis léptékben már tesztelte ezt a rendszert, a zsolnai fogyasztói szövetkezethez tartozó 29 üzletben és a liptószentmiklósi fogyasztói szövetkezethez tartozó 2 üzletben ugyanis már 2018 óta vásárolhatnak a vásárlók ebben a stílusban.

A Billa még teszteli a lehetőséget, a Kaufland nem zárja ki, a Lidl egyelőre nem tervezi a házhozszállítást.

„Szlovákiában jelenleg 13 városban és 20 telephelyen teszteljük a Wolt társasággal való együttműködést, és kilátásba helyeztük az együttműködés bővítését is” – jelentette ki a téma kapcsán Marek Kravjar, a Bill kommunikációs szakembere. Egyúttal hozzátette, hogy Csehországban már tesztelnek egy közvetlen kiszállítással működő e-shopot is, amelynek az eredményeit ezt követően fogják értékelni.

Az élelmiszer-házhozszállítást folyamatosan elemezzük, és figyelemmel követjük a piaci fejleményeket is e téren. Nem zárjuk ki ennek az árusítási módnak a lehetőségét a jövőben”

– mondta Lucia Vargová, a cég szóvivője.

A Lidl azonban egyelőre még csak nem is fontolgatja a házhozszállítást. „A Lidl Szlovákia jelenleg nem fontolgatja az élelmiszer-házhozszállítás elindítását” – jelentette ki Tomáš Bezák, a cég szóvivője.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.