2021. december 15., 15:44

Már letölthető a 3. oltás után járó digitális COVID-igazolvány

A korona.gov.sk portálon keresztül letölthető a harmadik oltás után a digitális uniós COVID-igazolvány – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Alžbeta Siva, a Nemzeti Egészségügyi Információs Központ (NCZI) szóvivője.

Covid-pass
Fotó: TASR

„Aki szeretné letölteni a harmadik oltást igazoló tanúsítványt a mobiltelefonjára, annak először a korona.gov.sk weboldalra kell mennie, és ki kell választania a Získať Digitálny COVID preukaz (digitális COVID-igazolvány megszerzése) opciót. A korona.gov.sk oldal automatikusan átirányít az NCZI szolgáltatási portáljára" – mondta Sivá.

Az NCZI portáljára való bejelentkezéshez a mobiltelefonszámot, a születési évet és a COVID-19-PASS-t kell megadni.

Ez egy kilencjegyű, betűkből, számokból és kötőjelekből álló szám, amelyet az érdeklődők az NCZI által küldött SMS-ekben vagy e-mailekben találnak meg. „Csak a már megadott azonosítókat kell megadni, amit a PCR- vagy antigéntesztelésre való időpontfoglaláskor, vagy a korona.gov.sk oldalon megadtunk, amikor az oltásra regisztráltunk" – közölte Sivá. A vakcina harmadik adagja automatikusan harmadik oltásként kerül be a COVID-igazolványba. Az NCZI portálon lehetőség van arra is, hogy automatikusan e-mailben kérjük az uniós COVID-igazolványt, ebben az esetben automatikusan elküldik a tanúsítványt, amikor valaki új digitális COVID-igazolványt kap.

A 18 évnél idősebb, teljesen beoltott személyeknek legkorábban három hónappal a második oltást követően adható be a harmadik, emlékeztető oltás. Azok is kérhetik a harmadik oltást, akik átestek a betegségen, vagy monoklonális antitestkezelést kaptak. Regisztrálhatnak azok is, akik egyadagos vakcinát kaptak; ők két hónap múlva kapják meg az emlékeztető oltást.

Regisztrálni a https://vakcinacia.nczisk.sk/registracia-3-vlna honlapon lehet. A harmadik oltás beadásával kapcsolatos szabályokat hétfőn (december 13.) aktualizálták.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.