2021. október 14., 07:49

Már lehet regisztrálni a harmadik oltásra

Az egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint már lehet regisztrálni a COVID-19 betegség elleni vakcina harmadik adagjára. Az oltás önkéntes, a legyengült immunrendszerű betegek kérhetik - tájékoztatta TASR hírügynökséget Zuzana Eliášová, az egészségügyi minisztérium szóvivője.

vakcina oltás
Fotó: unsplash.com

„Az Országos Egészségügyi Információs Központ (NCZI) az egészségbiztosítók listái alapján mától (október 13.) minden érintettnek SMS-üzenetet küld" - mondta a szóvivő. Miután megérkezett az SMS, az érdeklődők a www.korona.gov.sk vagy a www.vakcinacia.nczisk.sk oldalon regisztrálhatnak.

Csak azok regisztrálhatnak, akik megkapják az SMS-t"

- figyelmeztetett Eliášová, és hozzátette, hogy az SMS bemutatása után regisztráció nélkül is beadható a vakcina az oltóközpontokban.

Azoknak a betegeknek, akik nem kapnak SMS-üzenetet az NCZI-től, de olyan diagnózisuk van, ami alapján jogosultak a harmadik oltásra, fel kell keresniük kezelőorvosukat, aki, miután megvizsgálja őket, kiállítja a beutalót. Ezután regisztráció nélkül jelentkeznek az oltóközpontban vagy az oltást végző orvosnál.

A szóvivő rámutatott, hogy

a harmadik oltás csak négy héttel a második után adható.

„Azt tanácsoljuk minden érintettnek, hogy a harmadik oltás előtt konzultáljon a kezelőorvosával.”

Eliášová hozzátette, hogy az egészségügyi dolgozók és a szociális intézmények lakói hat hónappal a második oltás után kaphatják meg a harmadikat.

Akik átestek a COVID-19 betegségen, és megkapták a vakcina mindkét adagját, egyelőre nem oltják a harmadikkal."
Megosztás
Címkék