2022. július 9., 08:16

Már július van, de még nem döntöttek az egészségügyi dolgozók béremeléséről

A béremelési javaslat ismertetését eredetileg június végére tervezte Vladimír Lengvarský (OĽANO-jelölt) egészségügyi miniszter, Igor Matovič (OĽANO) pénzügyminiszter szintén erről a határidőről beszélt.

lengvarsky matovic
Fotó: TASR

Folytatódnak a tárgyalások a pénzügyminisztérium és az egészségügyi minisztérium között az egészségügyi dolgozók bérének emeléséről, a jövő héten a kormányfővel találkoznak a két tárca képviselői – tájékoztatta a TASR-t a két szaktárca.

„A következő héten a legmagasabb szintű politikai találkozóra kerül sor ebben a témában” – tette hozzá az egészségügyi minisztérium kommunikációs osztálya. A tájékoztatás szerint a tárca a béremelést tartja a leggyorsabban megvalósítható intézkedésnek az egészségügyi dolgozók létszámának stabilizálása érdekében.

Az egészségügyi dolgozókat tömörítő szervezetek pénteken a bérkérdés sürgős megoldására szólították fel a kormányt és a parlamentet, mert enélkül csak súlyosbodni fognak az ágazat problémái.

A közös felhíváshoz csatlakozott például a Nővérek és Szülészasszisztensek Szlovák Kamarája, a mentősök kamarája, a mentőorvosi szolgálatban dolgozók pozsonyi és kassai szakszervezete, az orvostechnikai dolgozók kamarája és a fizioterapeuták kamarája.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.