2023. december 19., 13:51

Már a névből is eltűnt a Most-Híd

Átnevezték a Modrí, Most-Híd pártot, a politikai alakulat ezentúl a Modrí-ES (Európske Slovensko) nevet viseli. A küldöttek a december 11-ei kongresszuson állapodtak meg a párt átnevezéséről.

Mikuláš Dzurinda
Fotó: TASR

A párt tájékoztatása szerint a névváltoztatás fontos lépés a párt jövője szempontjából, mivel az a párt európai értékekben és Szlovákia európai irányvonalában való szerepvállalását tükrözi. A párt azt is bejelentette, hogy folytatni kívánja az igazságos, befogadó és európai Szlovákiáért folytatott harcot.

„Az új név, a Modrí - ES kellőképpen kifejezi azt az eltökéltséget, amivel készek vagyunk a társadalom javát szolgálni és tényleges fejlődést és szolidaritást elérni idehaza és az Európai Unió keretében” – mondta Mikuláš Dzurinda pártelnök.

Hozzátette, hogy a névváltoztatást a Most-Híd 2023 tudomásával hajtották végre, és továbbra is szorosan együttműködnek a párttal.

A kongresszuson a küldöttek megvitatták a Szlovákia előtt álló aktuális politikai kérdéseket is. „A kongresszus küldöttei megfogalmazták javaslataikat és stratégiáikat, amelyek segítenek megoldani ezeket a problémákat, és hozzájárulnak az ország jövőbeli sikeréhez” – tette hozzá a párt.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.