cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2021. július 8., 14:57

Makó megerősítette, hogy 50 ezer eurót adott át Dušan K.-nak

A vezeklő gyanúsítottként emlegetett Ľudovít Makó, a Pénzügyi Igazgatóság bűnügyi osztályának volt vezetője a bazini Speciális Büntetőbíróságon megerősítette, hogy 50 ezer eurót adott át Dušan K. volt különleges ügyésznek.

Ľudovít Makó
Fotó: TASR

Dušan K.-nak azt kellett elintéznie, hogy a Különleges Ügyészi Hivatal ügyésze ne emeljen panaszt a Ľubomír Kudlička alvilági vezér szabadlábra helyezésére vonatkozó javaslat ellen.

Makó elmondása szerint 2015 óta ismeri Dušan K.-t, egy rendezvényen találkoztak először, később baráti kapcsolat alakult ki közöttük.

Megegyeztünk, hogy ha nála vagy a mi osztályunkon valamilyen ügyben információk bukkannak fel velünk kapcsolatban, akkor kölcsönösen figyelmeztetjük egymást

 - mondta Makó. Megerősítette, hogy František Böhm volt SIS-alkalmazottat és vállalkozót is ismerte. Állítása szerint Böhm kereste meg azzal, hogy Dušana K.-nál intézkedjen Kudlička vizsgálati fogságával kapcsolatban.

„Megkérdeztem Dušan K.-t, lehetséges-e ez, azt válaszolta, nagyon nehéz lesz, de meglátjuk” - vallotta Makó. Hozzátette, 100 ezer eurós jutalomról volt szó.

Amikor sikerült elérni Kudlička szabadlábra helyezését és a Különleges Ügyészi Hivatal ügyésze nem emelt ellene panaszt, Makó találkozott Böhmmel és elosztották a pénzt.

Mindketten 25 ezret tettek el.

„50 ezer euró Dušan K.-nak ment.

Én adtam át neki, több tanú jelenlétében.

A pénz egy összetekert borítékban volt, a kabátom alá rejtve adtam át neki, ő pedig berakta egy kis barna válltáskába” - részletezte Makó. Hangsúlyozta, hogy Kudličkát nem ismeri, és soha nem állt kapcsolatban a Takáč-bandával.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.