cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2024. április 14., 15:21

Majerský szerint Brüsszel a polgárokat bünteti a kormány miatt

A Markíza televízió hétvégi politikai vitaműsorának vendége ezúttal a KDH elnöke, Milan Majerský volt, akinek koalíciós ellenfele nem vett részt a Testre szabva című műsorban, mivel a koalíció bojkottálja ezt a műsort. A vitaműsor második részében Petr Pellegrini és Ivan Korčok támogatói – Jozef Banáš és Milan Kňažko találkoztak.

Milan Majerský KDH
Fotó: TASR

„Ezt akkor szokták a miniszterelnökök csinálni, amikor már túl nagy a nyomás, és nem akarnak szembeszállni az ellenzékkel” – kommentálta a kormánykoalíció bojkottját a KDH elnöke.

Éppen a jelenlegi kormányfő beszél ennek a pártnak az államfőválasztás utáni „kicsontozásáról”, amelyben a KDH a sikertelen Ivan Korčokot támogatta.

Vannak, akik kicsontoznának bennünket, másoknak meg a gyomrában vagyunk, megint mások ki sem állhatnak bennünket”

– mondta Majerský, aki Robert Fico kormányfőnek azt üzenete, „törődjön inkább a kormányával, hogy az győzze az uniós forrásokat kimeríteni, hogy a gyerekeknek legyen mit enniük és az ország úgy működjön, ahogyan kell”.

Újabban egyre több szó esik a veszélyeztetett európai alapokról. Az ellenzék a kormány lépését okolja, az meg az ellenzék brüsszeli nyomását bírálja.  Majerský nem ért egyet a forráskivonással.

Az Európai Parlament kettős mércét alkalmaz: a lengyelországi változásokat nem bírálja, nálunk viszont igen. Csak azért, mert más kormány van?”

– tetette fel a kérdést a kereszténydemokrata politikus. A mozgalom az elkövetkező napokban levelet küld Brüsszelbe is emiatt. „Azt kérjük majd tőlük, hogy ne a polgárokat büntessék” – tette hozzá Majerský.

A vitaműsor második részében Jozef Banáš és Milan Kňažko értékelte a jelenlegi politikai helyzetet.

Peter Pellegrini és Ivan Korčok hívei egyetértettek a koalíció döntésének bírálatában. „Nem nekünk kellene itt ülnünk, hanem a politikusoknak” – mondta Kňažko. Még Banáš, aki a második forduló előtt Peter Pellegrini és Andrej Babiš találkozóját moderálta, sem tartja jó lépésnek, hogy a kormány nem vesz részt a tévévitákban.

A kampány során a Korčokkal szemben megfogalmazott kritikák kapcsán Kňažko úgy nyilatkozott, azok a kijelentéseiből kiragadott elferdített és pontatlan részletek alapján festették le háborús jelöltnek Korčokot. Mindketten elítélték a szlovák politikusok expresszív megnyilvánulásait.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.