cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2024. március 11., 13:15
Frissítve: már. 11. 15:16

Magyarországra látogatott Peter Pellegrini

Hivatalos látogatásra érkezett hétfőn Budapestre Peter Pellegrini, a parlament elnöke.

Peter Pellegrini
Fotó: TASR

Pellegrini megbeszélést folytatott Kövér Lászlóval, a Magyar Országgyűlés elnökével - közölte a TASR hírügynökség budapesti tudósítója.

Korábban Pellegrini magyarországi és szlovákiai megyeelnökökkel, valamint Ipolyhídvég és Drégelypalánk polgármesterével találkozott, és ünnepélyesen felavatták a Szent Borbála-hidat.

A szlovák parlament elnöke délben munkaebéden vett részt Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel, majd az államfő rezidenciáján, a budai Sándor-palotában fogadja Sulyok Tamás, a vasárnap beiktatott új köztársasági elnök.

Pellegrini: Szlovákia számára fontos a V4 további működése

Szlovákia számára fontos a visegrádi négyek (V4) további működése – jelentette ki hétfői magyarországi látogatása során Peter Pellegrini házelnök, Kövér László magyar házelnökkel tartott közös sajtótájékoztatóján. Pellegrini leszögezte, azokon a területeken, ahol egyetértés van Csehország, Magyarország, Lengyelország és Szlovákia között, nagyon hasznosnak bizonyult az együttműködés.

A szlovák házelnök emlékeztetett, hogy a V4-es országok lakossága közel az EU 10 százalékát teszi ki.

Ezért Szlovákia, Magyarország és a többi szomszédunk véleményének kellő hangsúllyal kell megjelennie az uniós szinteken is

– tette hozzá.

Pellegrini szerint nyílt és közvetlen megbeszélést folytattak Kövér Lászlóval.

Egyformán tekintünk az illegális migráció elleni harcra, mindét ország védi saját schengeni határát

– tette hozzá, és köszönetet mondott Magyarországnak, hogy részt vesz a szlovák légtér védelmében.

Felidézte, hogy

szlovák rendőrök segédkeznek a szerb-magyar határon. A két házelnök egyetértett abban, hogy Szlovákia és Magyarország sosem fogja elfogadni a migránsok kötelező elosztását.

Egyetértünk abban is, hogy hasonlóan járunk el az ukrajnai katonai konfliktus kapcsán. Bár Oroszország az agresszor, amely megtámadta Ukrajnát, nem mondhatunk le arról a törekvésről, hogy véget érjen a katonák és civilek mindennapos gyilkolása

– jelentette ki Pellegrini, és megismételte, Szlovákia semmilyen körülmények között nem küld egyetlen katonát sem Ukrajnába.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.