2020. szeptember 30., 08:21

Ma tudhatjuk meg, kit javasol főügyésznek az ügyészi tanács

Az ügyészi tanács szerdán tárgyal a főügyészi posztra jelölt személy kiválasztásáról.

ügyészség, akták
Fotó: TASR
Illusztrációs felvétel

Szerdán bejelenti a négy ügyész közül kiválasztott jelölt nevét, az ügyészeket kedden hallgatták meg – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Jana Tökölyová, a főügyészség és a Különleges Ügyészi Hivatal (ÚŠP) szóvivője.

„Az ülés reggel folytatódik.

Az ügyészi tanács szeptember 30-án délelőtt tájékoztatja a sajtót arról, melyik jelöltet javasolja az alkotmányjogi bizottságnak

 - magyarázta a szóvivő.

Keddi rendkívüli zárt ülésén az ügyészi tanács négy közül választott ki egy jelöltet a főügyészi posztra.

Jozef Čentéšt, a főügyészség ügyészét, Tomáš Honzt, a Különleges Ügyészi Hivatal (ÚŠP) ügyészét, Rastislav Remetát, a Besztercebányai Kerületi Ügyészség ügyészét és Ján Šantát, a Különleges Ügyészi Hivatal ügyészét hallgatta meg a tanács.

Az ülésen részt vettek a parlament alkotmányjogi bizottsága, a Via Iuris Polgári Társulás, az Állítsuk meg a korrupciót (Zastavme korupciu) és a Transparency International Slovensko Polgári Társulás képviselői.

Az ügyészi tanács lezárta azon ügyészek listáját, akiket meghallgatásra hívott a szeptember 18-i, keddi rendkívüli ülésen.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.