cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2024. február 7., 13:57

Ma is elmarad a szavazás a Büntetőtörvénykönyv módosításáról

Nagy valószínűséggel holnapra halasztják a szavazást a Büntetőtörvénykönyv fokozott figyelemmel kísért módosításáról. A várakozások szerint ma délután ötkor szavaztak volna a képviselők a módosítójavaslatról, minden jel azonban arra mutat, hogy erre nem kerül sor.

Parlament
Fotó: TASR

A szavazást ugyanis több tucatnyi módosító indítvány hátráltatja, így annak előkészítése technikailag annyira megterhelő lesz, hogy délután ötig csak lóhalálában lehetne azt megvalósítani.

Ráadásul a parlament épülete előtt már állítják fel a pódiumot a törvényjavaslat elleni tiltakozó akcióhoz, és logikusnak tűnik, hogy a koalíció valószínűleg nem akkor szándékozik jóváhagyni a módosítást, amikor a dühös tömeg szó szerint az ablakai alatt tiltakozik.

A szavazás alternatív időpontja valószínűleg csütörtök (február 8.) lesz.

A kormány módosítójavaslata a vagyon elleni bűncselekmények büntetési arányának és határai kiigazításáról, valamint az elévülési idők lerövidítéséről, illetve a Speciális Ügyészség megszüntetéséről rendelkezik. A kormány és a koalíció kitart amellett, hogy a változtatások indokoltak, az ellenzéki képviselők viszont elutasítják a módosítást.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.