2023. október 14., 18:33

M. Majerský: A KDH ellenzékben a konzervatív választók tiszta hangja lesz

A parlamentbe jutott kereszténydemokrata párt országos tanácsának ülése után Milan Majerský pártelnök elmondta, a KDH ellenzékben politizálva a konzervatív választók tiszta hangja lesz.

Majersky
Fotó: TASR

Beszélt arról is, hogy ellenőrizni fogják a kormányt, megpróbálják keresztülvinni választási programjukat, és szeretnék javítani az oktatásügy, az egészségügy helyzetét, megtartani a Speciális Ügyészséget.

A választási rendszer megváltoztatására is törekedni fognak, a nyolc választókörzet létrehozásáért szállnak síkra, de több jogkört szeretnének biztosítani az önkormányzatoknak is, és az európai alapok jobb kihasználására is törekedni fognak.

Tudatában vannak annak, hogy ellenzékből nagyon nehéz keresztülvinni az elképzeléseket.

Majerskýnek kezdetektől meggyőződése, hogy a hármas koalícióban azonnal megegyezés született a választások után, noha a mozgalmuk törekedett a négyes koalícióra.

Peter Pellegrini a helyét Robert Fico alatt és Andrej Danko mellett határozta meg. A KDH a konzervatív, kereszténydemokrata választók és minden becsületes ember hangja kíván lenni, hangsúlyozta.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.