2021. január 2., 10:01

Lučanský fia üzent a védelmi miniszternek

Péntek este Jaroslav Naď (OĽANO) védelmi miniszter arról tájékoztatott, vizsgálatot indít annak kapcsán, hogyan jutott nyilvánosságra az egykori rendőrfőkapitány december első felében szerzett sérüléseinek orvosi dokumentációja.

Jaroslav Naď
Fotó: TASR

A tárcavezető úgy véli, törvényt sértettek, amikor az információk napvilágra kerültek. Naď közösségi oldalán megjegyezte, elkövetnek minden azért, hogy a felelős személyt vagy személyeket megfelelő módon felelősségre vonják. Egyúttal anonimitás kínált azoknak, akik információval rendelkeznek az esettel kapcsolatban.

 

A miniszter azt is jelezte bejegyzése elején, hogy az illetékes intézmény igazgatóját nem váltották le, ez csak az interneten terjedő álhír, amelynek nincs igazságalapja.

Az üggyel kapcsolatban megszólalt az elhunyt rendőrfőnök fia, Adam Lučanský is, aki a közösségi oldalán jelezte, a család akceptálja az információk nyilvánosságra kerülését. Egyúttal úgy gondolják, az orvosi iratokról készült fotók csak édesapja halála után kerültek a nyilvánosságra. Az eredeti iratokhoz pedig a család sem jutott hozzá, hiába volt meghatalmazásuk édesapjától, amíg még élt, mert nem volt hitelesítve az aláírása. Az informátor utáni hajszát értelmetlennek és megfélemlítőnek vélik.

Megosztás
Címkék